Nieuws

Groene Vlieger N.O.Veluwe 18-7

De groene vlieger van december 2018 met onder andere:

  • wisseling van de wacht in Epe en Heerde
  • "kom op; er is werk aan de winkel"
  • Nieuwjaarswandeling
  • Verkiezingen provincie
  • Fractie woelingen van Epe en Heerde.

Geraldine Kwekkeboom als raadslid beëdigd in Heerde

Geraldine Kwekkeboom

Op 26 november 2018 werd Geraldine Kwekkeboom als raadslid beëdigd in Heerde.

Zij neemt tijdelijk waar voor Silvia van Amerongen die met tijdelijk ziekte ontslag is (16 weken).Nadat de geloofsbrieven van Geraldine in orde waren bevonden werd zij door de voorzitter van de raad, i.c. de burgemeester, naar voren geroepen en beëdigd.Vervolgens ontving zij zijn gelukwensen en mocht zij even de door de voorzitter aangeboden bos bloemen aanraken; waarna die weer in het water werden gezet en nam zij plaats naast Dianneke Landman bij de fractie D66/GL.

Na afloop van de vergadering was er gelegenheid Geraldine te feliciteren en namens GL NO Veluwe heb ik haar daarbij een boeket bloemen aangeboden.Dat wij niet de enigen waren, die ons verheugden met haar installatie, bleek wel uit de vele gelukwensen die zij ontving en haar armen vol met bloemen; een feestelijke gebeurtenis!

We wensen Geraldine veel wijsheid en energie; succes kan dan niet uitblijven!!

Nieuws over de gemeenteraadsfracties

Ik wil je graag op de hoogte brengen van de wijzigingen in de gemeenteraadsfracties van zowel Heerde als Epe.
 
In Heerde stopt Sylvia van Amerongen,vanwege privé problemen en stress gerelateerde ziekteklachten voor 3 - 4 maanden als gemeenteraadslid. Zij wordt m.i.v. 26 november vervangen door Geraldine Kwekkeboom, die nu nog commissielid is.

In Epe wordt Tilly Meijer op 13 december geïnstalleerd als commissielid als vervanger voor Edwin van de Elsaker. Voor hem bleek het gemeenteraadswerk te zwaar met zijn gezondheid. Hij wordt dus vervangen door Tilly Meijer.

Ik wens beide dames veel sterkte met het oppakken van het werk in de fracties.Het is mooi om volksvertegenwoordiger te zijn, maar het moet wel passen.

--
met vriendelijke groet,

 
Hilly Schäffer
secretaris GroenLinks N.O. Veluwe

Groene Vlieger N.O.Veluwe 18-6

Groene vlieger Oktober 2018.

  • over het bestuur en medewerkers
  • na 7 maanden vanuit de Gemeenteraad van Epe en Heerde

Lelystad Airport in nevelen gehuld

Oud-politicus Jan Terlouw, die de première van deze documentairefilm inleidde op 11 juli 2018 te Dalfsen, complimenteerde de filmmaker:  

"Het is een erg mooie film, kwalitatief mooi, heel volledig, alle onderwerpen worden belicht, helder gesproken door iedereen. Een prachtfilm.”

"Je ziet dat het kapitaal, dat geld wil verdienen door de markt uit te breiden, altijd weer lijkt te winnen. Je ziet ook dat ministeries ook niet ongevoelig zijn voor die krachten. De regering is voor een groot deel eigenaar van Schiphol, ja en dan is het moeilijk, dat zie je", aldus oud-politicus Jan Terlouw, die het openingswoord deed bij de première van de film 'Lelystad Airport in nevelen gehuld' (Bron RTV Oost - Oscar Siep).

vervolg en naar FILM link

EXCURSIE AARDEWONINGEN OLST

Aardhuizen Olst

Deze excursie is uitgesteld en heeft op 21 juli 2018 plaatsgevonden.

Het was een leerzame dag en we hebben contacten met GroenLinks afdeling Olst-Wijhe gelegd.

Op zaterdag  organiseerde GroenLinks, afdeling Noord-Oost Veluwe, een excursie naar Olst. Het programma van de ochtend is gemaakt in samenwerking met de GroenLinks afdeling Olst-Wijhe en we willen graag ervaringen met elkaar uitwisselen. Zie ook de Groene Vlieger voor meer informatie.

Pagina's