De fracties van GroenLinks en D66 hebben het college van B&W op indringende wijze schriftelijke vragen gesteld over de benarde positie van de Horsthoekschool. Zij nemen het daarbij op voor de school. In hun vragen stellen zij:

“De Horsthoek heeft vanuit haar markante locatie een bredere functie dan alleen die van school in het buitengebied. In de buurtschappen van Heerde Zuid is zij als ontmoetingsschool een sociaal bindende factor van belang. GroenLinks en D66 vinden, dat hier zorgvuldig mee om dient te worden gegaan”.

 

De school zit in een verouderd gebouw en is veel te klein.  Het bestuur van deze school (stichting PrOo) wil dat de school zelfstandig blijft voortbestaan en wil het huidige gebouw laten opknappen en aanpassen.

Het gemeentebestuur  heeft echter recent in een persbericht laten  weten, dat zij hiervoor geen gelden ter beschikking  stelt. Zij wil dat de Horsthoek te zijner tijd opgaat in de nieuwe multifunctionele accommodatie op de plek van de Parkschool en het Deltion. Tot die tijd moet ruimtegebrek worden opgelost door een deel van de school onder te brengen in lokalen van andere scholen. B&W verwijt het bestuur van de school (stichting PrOo) dat zij zich niet aan gemaakte afspraken houdt. Die afspraken dateren echter uit een tijd, dat de gemeente zelf nog het bestuur van de school vormde en heeft zij eigenlijk afspraken voor de Horsthoek gemaakt met zichzelf…

GroenLinks willen er het fijne van weten: wordt het nieuwe bestuur van de school formeel gehouden aan afspraken die jaren geleden door hun voorgangers van de gemeente werden gemaakt of gaat het college te werk met wederzijdse instemming van de besturen van alle betrokken instellingen…

Daarnaast vragen de fracties van D66 en GroenLinks aandacht voor de praktische consequenties als de school nog vele jaren moet wachten op de nieuwbouw in het centrum: zij vinden het niet acceptabel als  delen van de school jarenlang  in lokalen van andere scholen moeten worden ondergebracht.