GroenLinks N.O. Veluwe organiseert een informatie-avond over de verkiezingen van 18 maart. Op 3 maart om 19:45 uur in de Jenaplanschool te Heerde (Hoorn) zal Jan Aalbers (GL-wethouder in de gemeente Epe) het belang en de eigenaardigheden van deze twee verkiezingen toelichten.

Op 18 maart zijn er stembusverkiezingen voor de Provinciale Staten en voor de waterschappen. Wie gaat stemmen zal twee stemformulieren krijgen voor twee verschillende stembussen. Woensdag 3 maart a.s. organiseert GroenLinks afdeling Noord Oost Veluwe een informatie-avond over de verkiezingen van 18 maart.
Jan Aalbers uit Epe (wethouder voor de gemeente Epe namens GroenLinks) geeft deze avond een uiteenzetting over geschiedenis, nut, belang én eigenaardigheden rond de verkiezingen van deze democratische bestuursorganen. Zowel provincies als waterschappen hebben het nogal eens te verduren in landelijke discussies over de ongrijpbare maar zeer voelbare “bestuurlijke drukte” in Nederland. GroenLinks neemt uiteraard deel aan de verkiezingen voor Provinciale Staten, maar niet aan de waterschapsverkiezingen. Voorzitster Christien Heinen van GroenLinks N.O.Veluwe: “We hopen dat de informatie maar vooral ook de inbreng en vragen van belangstellenden deze avond tot een succes maken en leiden tot bewust stemmen op 18 maart. De verkiezingen hebben zowel landelijk, provinciaal als regionaal een belangrijke invloed !”
De informatie-avond is vrij toegankelijk voor leden én belangstellenden op 3 maart vanaf 19:45 uur in de Openbare Jenaplanschool, Beatrixweg 30, 8181 LE Heerde (Hoorn).
Wie wil komen wordt verzocht dat even te laten weten via cam.heinen@planet.nl of via 0578-577196.
Extra informatie:
Jan Aalbers is wethouder voor GroenLinks in de gemeente Epe. Daarvoor was hij acht jaar gemeenteraadslid en 16 jaar lid van het waterschapsbestuur. Alle Gelderse GroenLinks-wethouders zijn lijstduwer voor GroenLinks bij de verkiezingen voor provinciale staten. Uit de regio Stedendriehoek zijn dat Detlev Cziesso (Apeldoorn), Patricia Withagen (Zutphen) en Jan Aalbers (Epe). Ook Sylvia van Amerongen uit Heerde is lijstduwer.