D66/GroenLinks gaat voor leefbaarheid voor inwoners in Heerde, Wapenveld, Veessen, Hoorn en Vorchten.

Voor D66/GroenLinks zijn recreatie, toerisme en leefbaarheid in de diverse dorpskernen een speerpunt, die als een rode draad door haar verkiezingsprogramma loopt.

Het zijn belangrijke economische dragers, die voor elan en werk kunnen zorgen.

Essentieel hierbij is dat toeristen en recreanten, die van onze natuur komen genieten, ook voldoende overnachtingsmogelijkheden geboden wordt en voor iedere beurs.

Het keurmerk Cittaslow biedt de mogelijkheid die kwaliteiten verder uit te bouwen en op een wervende manier uit te dragen.

De gemeente schept actief de voorwaarden, ook financieel, voor burgerinitiatieven en bevordert de verbinding tussen de recreatieondernemers, agrarische bedrijven en bijvoorbeeld kunstenaars. Een beleid van uitnodigen en aanjagen.

Wat meer aandacht verdient is, dat de inwoners, en met name onze jeugd, de gelegenheid krijgt om kennis te maken met cultuur in brede zin, net zoals de ruimte om te sporten. Cultuur en sport moeten toegankelijk gemaakt worden voor jong en oud.

Concreet hebben wij een herinrichting van de Van Meursweide voor ogen als actieve vrijetijdsbesteding met name voor jeugd. De beleving van het Van Meurspark moet in oude luister herstelt worden.

D66/GroenLinks gaat voor leefbaarheid voor inwoners in Heerde, Wapenveld, Veessen, Hoorn en Vorchten. Dus: Samen vooruit!