GroenLinks heeft tegen de begroting gestemd. Er zit onvoldoende evenwicht in de begrotingsvoorstellen. Aan de ene kant XL bouwprojecten, aan de andere kant het afkalven van voorzieningen voor de leefbaarheid.

De bezuinigingen treffen vooral de jeugd en de gemeenschap van Wapenveld extra hard. Wel geld voor herinrichting van de kern van Wapenveld, geen geld voor bieb, Centrum Jeugd en Gezin en voor wijkgericht werken. Een klap in het gezicht van al die bewoners die in het kader van het Dorpsplan meededen aan een aanpak op maat. Nu het tijd is om tot zaken te komen, staat de gemeente met lege handen.

GroenLinks diende samen met D66  en ook VVD, voorstellen in, om toch een budget vrij te maken als bodem onder de samenwerking tussen gemeente en Dorpsraad van Wapenveld. De coalitie van CDA, CUSGP en PvdA verwierp echter alles, zonder op de inhoud in te gaan.Onbegrijpelijk!

De situatie van het zwembad blijft uitzichtloos. Dat mag niet voortduren. GroenLinks heeft zich uitgesproken voor een duidelijke einddatum: sluiting in augustus 2013. De gemeente moet echter evenveel moeite doen voor een goede oplossing voor de leden van Octopus als bij de voetbalclubs (kunstgras).

GroenLinks heeft gepleit voor meer elan op weg naar een groene lokale gemeenschap (Cittaslow). Slimmer omgaan met hoe je energie opwekt en hoe je het gebruikt. Een eerste stap is meten. Een voorstel om Energie online In Beeld te brengen voor burgers en een CO2 voetprint voor de gemeente, vond tot onze vreugde raadsbreed weerklank.